Tipus de peus


Una curiositat per a corredors descalços o minimalistes i per a tothom en general. T’agradaria saber quines son les teves arrels segons la morfologia dels peus?

Bàsicament, hi han tres tipus de peus:



Peu Egipci (Visible en les estàtues dels faraons). El primer dit (dit gros) és el més llarg, la resta de dits es van escurçant esglaonadament com el perfil d’una piràmide.
Les estadístiques diuen que és el peu més comú amb un 60% de les persones. Es veu que aquest tipus de peu, te tendència a sobrecarregar-se amb les sabates i predisposició als ull de polls.

Peu Romà o quadrat (Hi ha qui l’anomena “Polinesi” pels personatges dels quadres del famós pintor Gauguin, però aquest nom pot crear una mica de confusió). El dit gros i els dos del costat, és a dir els tres primers dits tenen la mateixa allargada.
El te un 25% de les persones.

Peu Grec (Es pot observar en les estàtues gregues de l’època clàssica). El segon dit (el del costat del dit gros) és més llarg que els altres quatre.
És menys freqüent, s’estima que el te un 15% de les persones.


Cada persona és un món. Per increïble que sembli, he vist persones amb el peu esquerre egipci  i el peu dret grec! Si el teu peu no quadra amb cap d’aquests tres tipus de peus, tranquil, existeixen més teories sobre els orígens. Aquí tens alguns més:



• Peu Germànic: Igual com en el “Peu Egipci”, el primer dit (dit gros) és el més llarg, però en el “Peu Germànic” la resta de dits tenen la mateixa allargada.

Peu Celta: El segon dit és el més llarg, després, el dit gros i el tercer son igual de llargs i per últim el quart i cinquè dit queden més curts.

• Peu Polinesi: Fa com els esglaons d’una escala, el primer esglaó és el dit gros, que és el més llarg, el segon i el tercer dit son iguals, i després el quart i cinquè dit fan l’últim esglaó.


Basat en això, ja saps quins son els teus orígens?
Segurament ara ja estàs mirant-te els peus... ;D

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com dibuixar un cos humà proporcionat (home) 1

Com crear una figura articulada

Com dibuixar un cos femení proporcionat (dona) 1

Com dibuixar un cap de front