Estic fent de crossa?



La “feina” de pares a vegades és complexa i com se sol dir en broma, els nens no porten manual d’instruccions.


Desitgem la millor educació per als fills i volem trobar normes i estratègies bàsiques que ens ajudin en aquesta tasca. Però la realitat és que cada nen és diferent i necessita coses diferents. No hi ha una norma que es pugui aplicar a tots els nens per igual. Aquí està la dificultat i a la vegada el repte educatiu.


Va bé tenir el màxim nombre de recursos però més important encara és tenir criteri i sensibilitat per utilitzar en cada cas i a cada moment el més encertat. Això sí, hi ha una pregunta clau: “Al educar estem ajudant a caminar o ensenyant a caminar?”.



Si seguim el paral·lelisme de caminar, potser si que ensenyar a caminar requereix al principi ajudar a caminar, però gradualment deixes fer i realitzes més una tasca d’acompanyament amb l’objectiu de que un dia arribi a ser capaç de caminar tot sol. Si només ajudem a caminar per la vida, estaríem creant una injusta dependència i ens convertiríem en una “crossa”. En l’educació passa el mateix, si volem que un dia els nens estiguin preparats per afrontar i superar els reptes que es trobin al llarg de la vida, els hem d’ensenyar a caminar per ells mateixos.

Aquesta entrada és una mena de recordatori per a mi per quan tingui dubtes sobre si estic fent les coses correctament amb els meus fills, recorda fer la pregunta: “Estic fent de crossa?”.



© Santi Roman Guimaraes, 2011

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com dibuixar un cos humà proporcionat (home) 1

Tipus de peus

Com crear una figura articulada

Com dibuixar un cos femení proporcionat (dona) 1

Com dibuixar un cap de front