Córrer amb eficiència

Fa unes setmanes vaig assistir al gimnàs Accura Bruc, a una petit anàlisis personal de la tècnica de carrera. Posteriorment es va realitzar una conferencia força interessant sobre la tècnica de córrer, impartida per l’expert Alex Ventura (entrenador certificat de VIVOBarefoot).

Vaig aprendre molt, i entre les coses que més em van cridar l’atenció va ser el concepte de l’economia de carrera, que vol dir córrer amb el mínim cost energètic. Un tema important per a tot corredor en general, però encara més si ets corredor minimalista o desclaç (barefoot). Per aconseguir-ho simplement cal córrer amb eficiència.

Quan corres intervenen dos tipus de forces que es mantenen en equilibri: 
  • Forces Internes (Elasticitat / Acció muscular)
  • Forces Externes (Gravetat / Força del terra) 

Les FORCES INTERNES, son l’Elasticitat, a través dels tendons i músculs (diferent de la flexibilitat), i l’Acció muscular.

Les FORCES EXTERNES, son la Gravetat (força que ens empeny cap al centre de la terra), i la Força de reacció cap a munt del terra que trepitgem.

Les Forces Externes que intervenen al córrer juntament amb la Força Interna de l’Elasticitat son “GRATIS”, si les aprofites la cursa et resultarà més eficient (amb menys cost energètic).

De tota manera, tingues en compte que totes les forces finalment tenen un efecte de càrrega en el cos per tant quan més petites millor.

Com diuen que una imatge val més que mil paraules, aquí tens una petita infografia que potser fa més entenedor tot el que t’he explicat.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com dibuixar un cos humà proporcionat (home) 1

Tipus de peus

Com crear una figura articulada

Com dibuixar un cos femení proporcionat (dona) 1

Com dibuixar un cap de front