Sensible o delicat

El llenguatge és ric en paraules per permetre expressar una amplia varietat de matisos, a vegades no ho aprofitem del tot i ens limitem a utilitzar només un grup reduït. Algunes paraules les convertim en “comodí”, amb les que volem dir coses diferents, fins i tot segons la situació o l’entonació, amb sentit contrari. Des del punt de vista pràctic, això simplifica la comunicació i la fa més econòmica, però en certs casos pot generar una falta de precisió i fins hi tot induir a equivocacions.


El us que donem a algunes paraules fa que semblin sinònims, però en realitat el seus significats guarden matisos diferents. Un exemple és “sensible” i “delicat”,  son dues paraules semblants que tenen moltes accepcions, però quan les apliquem com a qualitat d’una persona, per a mi és molt diferent una “persona sensible” a una “persona delicada”.

La “persona sensible”, no te perquè ser també “delicada

Per exemple, sota un mateix estímul de qualsevol mena, sigui agradable o desagradable, una “persona sensible” segurament el percebrà més intensament que una persona amb poca sensibilitat, que fins hi tot podria ser que ni s’adonés de l’estímul.

De fet, crec que la “persona sensible” segurament és més forta
ja que està acostumada a viure amb més intensitat la realitat

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com dibuixar un cos humà proporcionat (home) 1

Tipus de peus

Com crear una figura articulada

Com dibuixar un cos femení proporcionat (dona) 1

Com dibuixar un cap de front