Interpretant la realitat


En un llibre vaig llegir una frase per pensar que diu

Desconfia quan la realitat s’ajusti exactament als teus desitjos

Moltes vegades és certa, quan algú ens diu una mentida i aconsegueix que ens la creguem, sovint és per què en el fons ens agradaria que aquella mentida fos veritat. A vegades però no cal que intervingui cap altre persona per colar-nos una mentida, ens mentim a nosaltres mateixos pel mateix motiu, estigues atent!

Al reproduir un dibuix de la realitat, sigui un retrat, un paisatge o un objecte, vigila també d’estar interpretant realment el que tens davant en aquell moment i no estar enganyant-te a tu mateix utilitzant idees prefixades de com son les coses i que tens guardades en memòria.


PD
La il·lustració que acompanya aquesta entrada, està inspirada en una de les tires del conegut personatge Ot el Bruixot publicades a la revista infantil Cavall Fort, del dibuixant Picanyol. Des que era petit sempre m'han agradat molt pel seu humor subtil i sorprenent, a més com pràcticament no tenen text a excepció d'alguna onomatopeia, son ideals per a que els nens s’iniciïn en el món del còmic. Ara tinc l’oportunitat de tornar-les a veure gràcies a que també li encanten al meu fill petit:)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com dibuixar un cos humà proporcionat (home) 1

Tipus de peus

Com crear una figura articulada

Com dibuixar un cos femení proporcionat (dona) 1

Com dibuixar un cap de front