Zentangle


Com passa a l’esport, que per rendir millor va be fer estiraments abans de fer l’exercici, per dibuixar amb precisió també va bé fer un escalfament previ. El canell i la mà així es preparen per moure’s amb agilitat i destresa segons les indicacions del cervell. Una manera de fer aquest escalfament previ és creant “textures” lliures (en aquest mateix bolg hi ha una entrada on s’explica amb detall):



Tots en algun moment hem dibuixat textures o patrons sobre un paper mentre parlàvem per telèfon, o potser a l’escola, davant d’alguna classe avorrida hem començat a fer gargots inconnexos al marge dels apunts. És una forma de dibuix relaxant, sense pressió, sense objectiu simplement deixant-se portar, un exemple perfecte del que seria un escalfament com a preparació per a dibuixar.

Sembla que a nivell social, les coses no existeixen fins que no s’etiqueten i se’ls hi posa un nom. Així, aquesta activitat que fins ara era lliure i gratuïta, ara te nom: ZENTANGLE, unió de dues paraules “Zen” que evidentment ve de zen i “Tangle” que vol dir “embolicar”. El nom vindria a tenir el sentit de dibuixar de forma intuïtiva tot tipus de línies i figures geomètriques o curvilínies entrellaçades. En essència podríem dir que seria “Relaxar-se fent gargots però amb estil”.

El màrqueting ha arribat, i un cop te un nom ja es pot registrar i comercialitzar. Per tant, no han trigat a aparèixer a la venta retoladors especials per a realitzar Zentangles, paper també especial per a realitzar Zentangles, DVD amb instruccions i tutorials, i per suposat uns cursos realitzats només per instructors certificats de Zentangle per aprendre la tècnica...
Al marge del negoci, has de saber que tu no necessites res d’especial per a realitzar textures geomètriques o curvilínies entrellaçades i gargots variats que puguis imaginar (he d’admetre que és més pràctic i ràpid utilitzar la paraula “Zentangle”).

Pots començar amb senzilles textures


I poc a poc anar augmentant la dificultat


Fins crear complexes textures que juntes composin una figura


El límit la imaginació! 

Però tingues present que és una activitat intuïtiva i per tant quan més lliure millor. Amb qualsevol llapis, bolígraf, retolador o pinzell i un paper que tinguis per casa pots gaudir gratuïtament d’aqueta pràctica relaxada en la que no només agilitzaràs el canell si no que també millorarà la teva concentració i la teva creativitat!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com dibuixar un cos humà proporcionat (home) 1

Tipus de peus

Com crear una figura articulada

Com dibuixar un cos femení proporcionat (dona) 1

Com dibuixar un cap de front