Les cartes de color en aquarel·la

Mostra de carta de color feta amb aquaria·les

Quan comprem una nova caixa d'aquarel·les, una pràctica força útil és agafar l'hàbit de construir-se una petita carta de color. Aquí tens 3 avantatges de crear-se una carta de color:

  1. Familiaritzar-se amb els nous colors: Una de les principals funcions és que serveix per familiaritzar-se amb els nous colors, els seus tons i les seves possibilitats d'aplicació i barreja.

  2. Poder reposar el color quan es gasti: Una carta de color pot ses molt útil quan passa el temps i amb l'ús un color s'esgota. Acostuma a succeir amb els colors que més utilitzes, i segurament és perquè t'agrada més treballar amb ells o perquè és un color polivalent que apliques en moltes barreges. Tots els colors estan codificats i si saps la marca i el número de referència del color sempre els podràs reposar anant a una botiga especialitzada. A Barcelona pots trobar per exemple la històrica botiga Belles Arts Ferran. Segur que a la teva ciutat tens alguna botiga de referència on trobar aquests recanvis.

  3. Practicar amb les aqüarel·les: La tercera avantatge de fer una carta de color és que serveix d'excusa per començar a utilitzar les aquarel·les. A vegades una capça nova, immaculada fa com respecte, i sembla que no es pugui tacar. Al crear la carta de color, "trenques el gel" i comences a practicar amb les aquarel·les. És una excusa per arrencar i escalfar abans de fer les teves grans creacions en aquarel·la!

Mostra de cartes de color fetes amb aquarel·les

Com veus, agafar l'hàbit de crear cartes de color només té avantatges. Aquí tens un vídeo molt didàctic de CristelDesign on t'explica amb detall com crear la teva primera carta de color, t'ànimo a provar-ho!




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com dibuixar un cos humà proporcionat (home) 1

Tipus de peus

Com crear una figura articulada

Com dibuixar un cos femení proporcionat (dona) 1

Com dibuixar un cap de front