Córrer descalç, córrer salvatge







Estic impacient per estrenar les noves vambes "Five fingers" de la casa Vibram que he comprat. La culpa la te un llibre...


Ja fa un temps va arribar a les meves mans un llibre espectacular, es tracte de "Born to run" de Christopher McDougall. La versió traduïda al català es titula "Nascuts per córrer". És un llibre apassionant amb personatges excepcionals, que ens ajuden a retrobar-nos amb els nostres orígens.


Una de les coses més sorprenent és que son personatges reals, que pots anar a internet i trobar informació sobre ells: "Caballo Blanco", "Arnulfo Quimare", "Scott Jurek", "Ann Trason", "Emil Zatopek", "Jenn Shelton", i tants d'altres.


A més en el llibre s'explica amb molta precisió la tècnica correcte de córrer tant a nivell físic com a nivell d'esperit.
Amb aquest llibre he descobert coses que tenia a dins adormides i que ara s'han activat de nou.


Com diu en el pròleg "Kilian Jornet", "Estic convençut que us submergireu en un món que us farà entrar en l'ànima dels corredors llegendaris i també a dintre vostre, i quan tanqueu finalment l'última plana només podreu calçar-vos les vambes (o no) i sortir a córrer".


Això és just el que m'ha passat a mi. Abans d'acabar el llibre no he pogut evitar fer la prova d'anar a córrer descalç. La sensació és fantàstica, et sents lliure i connectat amb la terra. En finalitzar tenia alguna petita ferida sense importància a la planta del peu (la pell no està acostumada), però estava feliç.
És evident que no pots començar a córrer descalç de la nit al dia, necessites enfortir primer tots els músculs del peu i els turmells, i adobar la planta dels peus, però poques coses son comparables al plaer de córrer salvatge.


Vambes "Fivefingers", model men's KSO de la marca Vibram


En aquest sentit, les vambes "Five fingers" son una gran ajuda, amb elles les sensacions son les mateixes que anar descalç, però amb la diferència que vas protegit. Si no tinc mal entès, originariament es van crear pensant en la nàutica, però de seguida es van començar a utilitzar per "córrer", per a fer "parkour", o fins i tot per "escalar", per això m'he comprat unes i estic ansiós per estrenar-les!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com dibuixar un cos humà proporcionat (home) 1

Tipus de peus

Com crear una figura articulada

Com dibuixar un cos femení proporcionat (dona) 1

Com dibuixar un cap de front