Art, ciència i religió



Em pregunto per què ens atreu tant la bellesa, em refereixo a la bellesa en sentit ampli. Els antics creien que la inspiració artística es produïa quan connectaven amb els deus per fer una obra d’art. Al llarg de la historia l’espècie humana, a través de l’art en totes les seves disciplines, ha anat sempre a la cerca de la bellesa com a font de perfecció. La podem percebre a la natura, en l’objecte més petit i insignificant i a tot l’univers. Està al nostre voltant i també és a dins nostre, per això tots a diferents nivells la podem reconèixer, és com una veritat absoluta.

Es produeix un moment màgic quan observes la bellesa conscientment, és com una espurna d’emoció que et connecta amb la veritat universal

D’alguna forma la ciència, amb l’observació, l’experimentació i l’anàlisi, busca trobar el per què de les coses. D’una manera rigorosa i racional també cerca la veritat absoluta.

La religió pel seu costat, presa en sentit d’espiritualitat i filosofia, també vol donar sentit al món i connectar amb la font universal, pretén explicar aquesta mateixa veritat però d’una manera espiritual.

Intuïtivament diria que art, ciència i religió formen un triangle, son com tres branques d’un mateix tronc, com tres mirades d’una mateixa realitat que mostren tres facetes i que en el fons busquen el mateix.
Potser l’ART cerca la veritat d’una manera emocional, la CIÈNCIA d’una manera racional i la RELIGIÓ d’una manera espiritual, però son tres formes d’apropar-se a la font universal.



© Santi Roman Guimaraes, 2012

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com dibuixar un cos humà proporcionat (home) 1

Tipus de peus

Com crear una figura articulada

Com dibuixar un cos femení proporcionat (dona) 1

Com dibuixar un cap de front