Iniciació a les AQUAREL·LES 06


Seguim experimentant amb les aquarel·les:

EXERCICI 20 – “Transicions de color
Fins ara hem vist com fer un degradat de color aclarint-se cap al blanc del paper, ara farem un degradat de color cap a un altre color.


Primer prepara els dos colors amb els que vols fer la transició de color. A continuació realitza a la part inferior del paper un primer fons de color (pots consultar l’Exercici 01 d’aquest mateix bloc), i abans de que s’assequi afegeix en la part superior el fons de color del segon color. Inclina el paper lleugerament (sobre uns 15º graus), quan arribis a la zona de transició, els colors es començaran a barrejar, tu segueix fent pinzellades horitzontals amb suavitat fins a aconseguir una transició perfecte entre els dos colors.

Ja saps com fer degradats entre diferents colors!


EXERCICI 21 – “Les plantilles
Es tracta d’una tècnica anomenada “estergit”. Molt utilitzada per a realitzar "grafitis", però que també pots aplicar a les aquarel·les.



Sobre una cartolina o un material més o menys rígid (com pot ser una  làmina d’acetat), dibuixa una silueta que t’agradi. Després retalla-la seguint la línia i ja tindràs preparada la plantilla. Ara Col·loca-la sobre un paper i mentre amb una mà aguantes la plantilla per què no es mogui amb un pinzell aplica el color amb compte.

Les plantilles utilitzades en aquest exemple son molt senzilles, però amb imaginació crearàs plantilles més complexes. Recorda que pots utilitzar la silueta tant en positiu com en negatiu!


EXERCICI 22 – “La goma d’esborrar
Una altre forma d’aclarir un color és utilitzar la goma d’esborrar.


Quan el color estigui totalment sec, pots provar de fer petits tocs amb una goma d’esborrar, veuràs com aconsegueixes aclarir en aquesta zona el color (Si afiles la goma tindràs molta més precisió).

Amb aquest senzill truc pots crear efectes de llum molt espectaculars!


EXERCICI 23 – “El raspat
Un altre truc que pots experimentar consisteix en aplicar sobre un color encara humit, un pinzell de pel dur. Crea una textura que pot servir-te per a molts efectes.
També pots fer servir aquesta mateixa tècnica sobre un color sec però en aquest cas amb un cúter.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com dibuixar un cos humà proporcionat (home) 1

Tipus de peus

Com crear una figura articulada

Com dibuixar un cos femení proporcionat (dona) 1

Com dibuixar un cap de front