Iniciació a les AQUAREL·LES 10

EXERCICI 28 – “Les reserves
Es surt una mica de les tècniques estrictes d’aquarel·la però la pots utilitzar per aconseguir molts efectes. La idea és reservar amb una màscara una zona, per protegir el blanc del paper.

Per a realitzar aquesta tècnica necessitaràs un producte que es diu Líquid emmascarador. Es tracta d’una goma líquida amb base de làtex, que normalment es ven en pots petits. Existeixen diferents fabricants (Titan, Winsor&Newton, Pébéo, etc.).



Aquesta tècnica bàsicament et pot servir per:
- Crear tocs de llum en una zona concreta de la pintura.
- Deixar zones més clares respecte al fons i que tinguin un cert detall complex.
- Reservar una zona mentre treballes en d’altres.

El funcionament és senzill:
1. Després de marcar molt suaument les zones a reservar amb un llapis, obre el pot de líquid emmascarador i amb un pinzell fi aplica el líquid sobre les zones a reservar (has de ser decidit, ja que és un producte d’assecat ràpid). També tingues en compte que un cop acabis, has de netejar molt be el pinzell amb aigua i sabó.



2. Deixa que s’assequin les reserves (uns 5 minuts).

3. Ara pinta les zones de la teva pintura que queden al voltant de la reserva (pots fer-ho amb total tranquil·litat ja que si et passes per sobre la reserva, després no es veurà).



4. Altre cop quan estigui sec, amb els dits i molt de compte retira la goma.



I ja està!, Els resultats son molt lluïts, amb el líquid emmascarador pots fer reserves amb les formes més variades (línies primes o gruixudes, taques grans o petites, efectes d’esquitxada, formes complexes, etc.).

Si necessites fer reserves molt precises i detallades, tingues en compte que el líquid emmascarador es pot diluir amb aigua per utilitzar-lo amb un plomí (plumilla).

Experimenta amb aquesta tècnica, ja veuràs els efectes tan interessants que et permetrà realitzar!



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com dibuixar un cos humà proporcionat (home) 1

Tipus de peus

Com crear una figura articulada

Com dibuixar un cos femení proporcionat (dona) 1

Com dibuixar un cap de front