FREE OCR

Un amic m’ha donat a conèixer aquesta interessant eina, que vull compartir. Es tracta d’un servei gratuït per extreure el text d’una imatge i convertir-la en un document de text editable, es diu FREE OCR: http://www.free-ocr.com



Les inicials OCR volen dir en anglès (Reconeixement Òptic de Caràcters). Existeixen molts programes que realitzen aquesta transformació, però costen diners. La gràcia de FREE OCR és que aquest servei està on-linegratuït.

Per poder beneficiar-se d’aquesta eina no cal registrar-se, simplement vas a FREE OCR, carregues la imatge en un dels formats compatibles, JPG, GIF, BMP, o PDF (en el cas que el PDF tingui més d’una pàgina, s’ha de fer pàgina a pàgina) i li dones al botó “enviar”. Al moment et mostra en una nova finestra el text contingut en la imatge, ara només cal que copis i enganxis el text en un programa d’edició de text.

Has de tenir en compte que les imatges no poden superar els 2Mb de mida i tenir unes dimensions no superiors a 5.000 Pixes d’alçada o amplada. També existeix un límit de número de transformacions d’imatges (10 imatges per hora).

El servei permet seleccionar entre un munt d'idiomes (Català, Espanyol, Anglès, etc...) per indicar-li en quin està escrit, cosa que fa millorar la precisió dels resultats.


Una eina útil per a dissenyadors gràfics i particulars, gràcies!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com dibuixar un cos humà proporcionat (home) 1

Tipus de peus

Com crear una figura articulada

Com dibuixar un cos femení proporcionat (dona) 1

Com dibuixar un cap de front