Mapes conceptuals

Actualment, la quantitat i complexitat de la informació que arribem a gestionar diàriament fa que sigui important mantenir les idees clares. Per aconseguir-ho, ja sigui a la feina o en els estudis, et pot ajudar utilitzar “MAPES CONCEPTUALS”.


Els “MAPES CONCEPTUALS” son representacions gràfiques de coneixement, estan formades per xarxes on els nodes representen els conceptes i els enllaços les relacions entre ells.
Un “MAPA CONCEPTUAL” és un recurs molt útil, ja que t’aporta una visió de conjunt, on d’una forma visual pots entendre quina és la relació existent entre les diferents parts. Això facilita la memorització i ajuda a estructurar el pensament.


Et pot servir a l’hora d’escriure un text, crear el teu arbre genealògic, desenvolupar un projecte, establir prioritats, prendre decisions a nivell personal, en definitiva per tenir criteri.

La societat en que vivim funciona cada cop a una velocitat més alta, i sembla que si no mantenim el ritme vertiginós que marca, perdem oportunitats. Però fins a quin punt estem assaborint amb plenitud cada oportunitat que aconseguim realitzar? Es tracta d’una qüestió de quantitat o de qualitat?

La complexitat de la societat actual
fa que vivim arrossegats per la seva inèrcia

Sovint no tenim temps de plantejar-nos quin sentit te el que estem fent. És difícil aturar-se en mig de la corrent, i preguntar-se el perquè de les coses mentre les oportunitats corren al teu costat. Els “MAPES CONCEPTUALS” poden ser una bona eina per mantenir el teu rumb dins de la corrent, i afrontar les decisions del dia a dia amb agilitat i encert en funció del que de veritat vols fer per donar sentit a la teva vida.



A Internet existeixen diferents eines digitals gratuïtes, que faciliten d’una forma intuïtiva i senzilla l’elaboració de “MAPES CONCEPTUALS”. Només el fet de plantejar-te crear el teu propi “MAPA CONCEPTUAL”, farà imprescindible que aclareixis les teves idees sobre el tema, prova-ho!

Aquí tens algunes d’aquestes eines gratuïtes on-line:



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com dibuixar un cos humà proporcionat (home) 1

Tipus de peus

Com crear una figura articulada

Com dibuixar un cos femení proporcionat (dona) 1

Com dibuixar un cap de front