Dibuix amb ulls embenats



En 1947 (ja fa uns quants anys...) la revista “Life” va fer un interessant experiment: Es veu que va proposar a diversos il·lustradors famosos de còmic que dibuixessin els seus coneguts personatges de manera normal, i després fessin el mateix però amb els ulls embenats.

És curiós com uns van ensortir-se millor que altres. L’experiment és molt original i pot semblar que és una simple anècdota, però te més intenció de la que sembla.









Avui et proposo que facis aquest exercici: Prova tu també de dibuixar alguna cosa amb els ulls embenats. Primer observa una estona el dibuix que vols reproduir, fixat en tots els detalls, línies, proporcions, etc. memoritza tot.
Quan creguis que estàs preparat, embenat els ulls i fes el dibuix. Pots comença amb formes senzilles (formes geomètriques, logotips, etc.) progressivament ves repetint l’exercici amb dibuixos més complexos.

És com un joc molt divertit veure els inesperats resultats. Però si et fixes en tu mateix, notaràs com l’exercici fa que et posis en l’estat receptiu i amb la sensibilitat bona per a dibuixar.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com dibuixar un cos humà proporcionat (home) 1

Tipus de peus

Com crear una figura articulada

Com dibuixar un cos femení proporcionat (dona) 1

Com dibuixar un cap de front