Pintar amb cafè?

Fa uns dies em van demanar si podia realitzar uns retrats, però no uns retrats qualsevols, havien de ser pintats amb cafè!
La idea era desconcertant, mai m’havia plantejat pintar amb una altre cosa que no fossin pintures. Però em resultava una idea original que obria un espai per explorar.

És atractiu i motivador descobrir un territori desconegut davant teu

Però, és possible realment utilitzar el cafè com si d’aquarel·les es tractés?
Després de realitzar diferents proves, els resultats van ser sorprenents. Tot i que les prestacions son limitades i triga més a assecar, el cafè dona un to a les il·lustracions entre torrat i sèpia molt agradable.
Si et decideixes a provar-ho, només necessites cafè en pols i aigua. T’aconsello tenir dos pots, un amb la barreja bastant líquida i un altre amb poca aigua i molt concentrat de cafè. Així podràs treballar les zones fosques i clares amb agilitat.
Si perfiles la il·lustració amb un llapis negre aquarel·la-ble, el resultats poden ser força correctes. Vist com exercici, l’experiència amb el cafè et pot aportar versatilitat.

Com t’he dit, el cafè no dona tantes prestacions com una aquarel·la però te la contrapartida que el paper queda perfumat amb un agradable aroma que perdura en el temps. Això em recorda una dita que se li atribueix a Mark Twain, que diu “El perdó és la fragància que vessa la violeta en el taló que la va aixafar”.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com dibuixar un cos humà proporcionat (home) 1

Tipus de peus

Com crear una figura articulada

Com dibuixar un cos femení proporcionat (dona) 1

Com dibuixar un cap de front