T’animes a fer Segells?


La mestra del meu fill petit ha regalat a cada nen unes tisores creatives que tenen la particularitat de tallar el paper amb el perfil ondulat. A casa hem pensat que una de les moltes utilitats que li podíem donar és per crear els nostres propis segells!

Dit i fet, la idea és fer segells de personatges famosos, una excusa com qualsevol altre per dibuixar i a la vegada aprendre una mica de cultura general. El procés per a realitzar-los és molt senzill:

1. Primer has d’escollir el personatge famós que vols dibuixar, pot ser un cantant, un esportista, un polític o un personatge de la història. Buscar una foto seva que t’agradi (en aquest sentit a Internet trobaràs una inesgotable quantitat d’imatges).

2. Amb el regle, sobre un paper fes un rectangle (vertical o apaïsat) amb les proporcions d’un segell (no cal que tingui la mida real d’un segell, pensa que quant més gran sigui més detalls podràs fer). Per exemple el podries fer de 5 x 7 cm. o més gran encara.

3. Deixant un marge interior blanc d’uns 0,5 cm. a tot el voltant, dibuixa a llapis el teu personatge famós. Per donar-li més realisme pots afegir detalls com el preu del segell, el nom del personatge, on i quan va néixer, o fins i tot decorar-lo amb algun objecte de fons que sigui significatiu per al personatge. Sense adonar-te aprendràs curiositats i faràs un petit exercici de disseny gràfic al distribuir de manera agradable tots els elements sobre l’espai.

4. Un cop estiguis satisfet amb l’esborrany ja pots passa-ho a tinta. Després si ho desitges pots donar-li algun toc de color (nosaltres ho vam fer amb aquarel·les).

5. Finalment, amb les famoses tisores ondulades, talla el segell seguint el rectangle que has marcat a l’inici.

I ja tens el teu primer segell únic i de col·leccionista, pots fer tants com vulguis!


En el dibuix com per moltes altres coses a la vida, és bo ser capaç de trobar les eines que et mantinguin motivat. Qualsevol excusa és bona per a realitzar un dibuix ja que practicar és el que et portarà a dominar la tècnica.


Entrades populars d'aquest blog

Com dibuixar un cos humà proporcionat (home) 1

Tipus de peus

Com crear una figura articulada

Com dibuixar un cos femení proporcionat (dona) 1

Com dibuixar un cap de front