Donant-li la volta a les imatges


Un excel·lent exercici que pots fer per millorar les habilitats gràfiques és fer un dibuix a partir d’una foto o pintura que t’agradi (pot ser una persona, una casa, un paisatge, etc...), però l’has de fer amb una particularitat: copia’l donant la volta a l’original. Si es tracta de la fotografia d’un personatge, posa’l del revés i dibuixa el que vegis.

És molt curiós com coses familiars no semblen iguals quan es dibuixen del revés. Guardem en memòria, fruit de l’experiència, una sèrie de pautes que ens diuen com son les coses. Una espècie d’automatisme que ens permet identificar-les més ràpidament. Justament, aquest mecanisme és el que pot interferir en aconseguir una reproducció acurada del que tens davant, allunyant-te de la realitat present a partir de les idees prefixades que tens sobre com és l’objecte genèricament.

Això també passa a la vida, sovint davant de situacions reaccionem automàticament imitant models apresos o per influència cultural, sense analitzar que cada moment requereix una acció precisa i adaptada a aquest mateix i únic moment.

Al donar-li la volta a l’original a copiar, obligues a la ment a interpretar realment el que te davant, el resultat segurament serà un dibuix més acurat a la realitat


També pots experimentar de copiar el mateix dibuix però ara girat 90º a la dreta o a l’esquerra. Un molt bon exercici per al teu cervell que es veurà obligat a centrar-se a analitzar minuciosament les relacions entre les línies i les seves proporcions, deixant una mica de costat el que és el dibuix en sí (ja sigui una persona, una casa, un paisatge, etc...).


Que et diverteixis! :)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com dibuixar un cos humà proporcionat (home) 1

Tipus de peus

Com crear una figura articulada

Com dibuixar un cos femení proporcionat (dona) 1

Com dibuixar un cap de front