Enfrontar-se a les dificultats

Quan era petit tenia una mica de por a les altures i curiosament de jove em vaig dedicar a escalar. Amb les ascensions que feia cada cap de setmana, els ulls es van acostumar a l’alçada i el vertigen va desaparèixer.

No se què fem en aquest món, però una forma de donar-li sentit pot ser treballar per superar les teves pròpies limitacions

En el camp del dibuix una mica pots utilitzar el mateix truc. Si hi ha alguna cosa que et costa especialment dibuixar, la millor forma de superar-ho és posant-te en contacte amb la dificultat, és a dir dibuixant justament aquest objecte.


Si ens centrem en el dibuix del cos humà, segur que hi ha alguna part que se’t resisteix o tens especial dificultat (acostumen a ser les mans o els peus per la seva complexitat, però pot ser qualsevol altre part com per exemple genolls, tòrax, braços o cabell). T’aconsello que et centris justament en aquesta part del cos que et costa més i la dibuixis en totes les posicions possibles i des de totes les perspectives imaginables.

Pots buscar una persona que et faci de model o cercar fotos d’aquesta part del cos i copiar-les. També et pot servir utilitzar les escultures de fusta articulades amb forma de mà o de peu que venen a les botigues de dibuix. El cas és que la dibuixis i poc a poc aniràs millorant. Amb la pràctica guanyaràs seguretat i sobre tot tindràs en memòria tots els recursos per dibuixar amb soltesa aquesta part del cos.

En el meu cas, l’excusa de realitzar un gràfic il·lustratiu per a Heart Barefoot, m'ha donat l'oportunitat de dibuixar molts peus. Gracies a aquest treball, ara dibuixo una mica millor peus;)


En aquest gràfic es recullen molts exercicis per mobilitzar i enfortir els peus per a la pràctica del Barefoot. Son importants ja que després d'anys d'utilitzar sabatilles amb molt d'amortiment i suport, si vols córrer descalç o amb sabatilles minimalistes amb garanties, has de tenir una bona musculatura específica de peus i cames. També és important la mobilitat als peus ja que ajuda a amortir la petjada al adaptar-se la planta del peu a les irregularitats del terreny.

En definitiva, uns exercicis molt bons per fer amb regularitat. Espero que et siguin d’utilitat!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com dibuixar un cos humà proporcionat (home) 1

Tipus de peus

Com crear una figura articulada

Com dibuixar un cos femení proporcionat (dona) 1

Com dibuixar un cap de front