La cal·ligrafia


Fa uns dies vaig participar en un interessant taller de cal·ligrafia, on es tractava de reproduir lletres d’estil gòtic. Per tal d’aconseguir un resultat òptim i estètic, cada lletra te un estudiat ordre d’execució i una direcció concreta per a cada traç. Pots trobar llibres on ho expliquen amb detall (http://es.scribd.com/doc/61368970/libro-caligrafia-scan3).


Una de les gràcies del taller va ser que com a pinzell vam fer servir un dels laterals de fusta d’una pinça de la roba. Al tenir la secció rectangular, en funció de l’angle en que la col·loques sobre el paper, pots aconseguir diferents gruixos de línia.

Com una senzilla pinça de la roba es pot convertir en una fantàstica eina de cal·ligrafia!

Et proposo que tu també facis aquest exercici, ja que aconseguiràs millorar la teva habilitat en el procés grafo-motor. Pots utilitzar una pinça de la roba, o decantar-te per eines més tradicionals com pot ser un pinzell (ideal si es pla), una plomilla, un retolador de punta quadrada o fins i tot un marcador fosforescent.


Si et va bé, deixa’t guiar pels sistemes ja creats de construcció de cada lletra, però si no vols, no cal que segueixis aquests estrictes ordres d’execució (en cas de ser esquerrà et serviran de ben poca cosa). L’important és que experimentis, que provis, fins trobar els teus camins i les teves solucions per reproduir cada lletra.
Estudiar la direcció que et convé per a cada traç, t’obligarà a pensar, planificar i construir estratègies abans de fer cada línia i això et donarà molta agilitat (especialment t’anirà molt bé per a les aquarel·les).


També et convido a que facis alguna variació en l’estil i creïs la teva pròpia tipografia única i original, és molt gratificant i divertit (a més després la podràs utilitzar en els teus dibuixos i escrits).

Espero que gaudeixis amb l’experiència!



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com dibuixar un cos humà proporcionat (home) 1

Tipus de peus

Com crear una figura articulada

Com dibuixar un cos femení proporcionat (dona) 1

Com dibuixar un cap de front