Iniciació a les AQUAREL·LES 11

EXERCICI 29 – “Treballant les reserves”
Si has anat experimentant amb les reserves, pots fer un pas endavant utilitzant-les en un cas pràctic. Et proposo que pintis un paisatge en el que surti de primer pla, una silueta complexa (pot ser una persona, un animal, o el que tu vulguis). Per fer-ho senzill, utilitza solament un color (monocrom).

La idea és reservar amb una màscara una zona per protegir el blanc del paper.

Per realitzar aquest tutorial, l’únic que necessites, a part de les aquarel·les, és una mica de Líquid emmascarador (goma líquida amb base de làtex), comencem:

1. Marca molt suaument amb un llapis el dibuix i la silueta de primer pla, després amb un pinzell fi aplica el líquid emmascarador sobre la zona a reservar. Recorda que has de ser decidit, ja que és un producte d’assecat ràpid.



2. Deixa que el líquid emmascarador s’assequi (uns 5 minuts).

3. Ara pinta el paisatge de fons (zones de la teva pintura que queden al voltant de la reserva), fes-ho amb total tranquil·litat ja que si et passes per sobre la reserva, després no es veurà.


4. Altre cop quan estigui sec, amb els dits o amb ajuda d’un cutter i molt de compte retira la goma.


5. Ara pinta l’interior de les siluetes que has reservat.


Finalment, pots siluetejar la pintura amb una línia negre i ja ho tens!, Els resultats son molt lluïts, recorda que amb el líquid emmascarador pots fer molts efectes, només és qüestió d’imaginació (efectes de llum, línies, taques, esquitxades, formes complexes, etc.).


Si necessites fer reserves molt precises i detallades, es pot diluir el líquid emmascarador amb aigua per utilitzar-lo amb una plumilla.

Segueix experimentant amb aquesta tècnica, ja veuràs els efectes tan interessants que et permetrà realitzar!



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com dibuixar un cos humà proporcionat (home) 1

Tipus de peus

Com crear una figura articulada

Com dibuixar un cos femení proporcionat (dona) 1

Com dibuixar un cap de front