Re-energitzar-se amb la natura


L’ambient originari de l’ésser humà és l’entorn natural. Des del punt de vista evolutiu, l’espècie humana porta molts pocs anys vivint en ciutats, i tots guardem amb major o menor consciència una biofilia que fa que estiguem a gust a la muntanya.

Uns sentim aquesta atracció per la natura forta i instintiva

La natura estimula els nostres sentits. Quan veus la llum tamisada per les fulles dels arbres i els diferents colors del paisatge segons l’estació; o sents la fragància que desprenen les plantes i l’aroma de la terra humida en una zona ombrívola; o escoltes el soroll del vent en colpejar-te la cara i el “crec-crec” en trepitjar la fullaraca; o notes la rugositat d’una escorça i la suavitat de la molsa entre roques; o tens la sort de trobar i tastar algun fruit silvestre, tot això desperta els sentits.

És agradable deixar que la natura t’envaeixi i entri a dins teu a través dels cinc sentits, perquè és un entorn restauratiu, un lloc on respirar aire pur i trobar pau.

Aixì, una forma de “re-energitzar-te” és endinsant-te en silenci a la muntanya, aquest entorn et permet relaxar-te mentre mantens una atenció plena que no requereix esforç. Quan tornes, després d’aquest “bany de natura”, notes com el cos ha “recarregat piles” (si ho fas en solitari, ho notaràs amb més intensitat).

El mateix succeeix si surts a córrer per la muntanya, però has d’anar sense objectius ni de ritme ni de distància. Simplement córrer per gaudir, deixant-te portar pel medi (en un algun moment el cos et demanarà accelerar, en d’altres anar més a poc a poc o fins i tot aturar-te per observar alguna cosa i després continuar).
Córrer travessant el paisatge en silenci, un silenci que et doni espai per escoltar la natura i a la vegada sentir el teu interior. Córrer d’aquesta forma integradora et “re-energitza” (si ho fas descalç, ho notaràs encara amb més intensitat).

En tornar, estaràs relaxat, renovat, amb les “piles carregades” i el millor de tot és que és gratis!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com dibuixar un cos humà proporcionat (home) 1

Tipus de peus

Com crear una figura articulada

Com dibuixar un cos femení proporcionat (dona) 1

Com dibuixar un cap de front