El repte de dissenyar una samarreta

Hem plantegen un repte, dissenyar una samarreta corporativa per a una empresa que lloga uns estranys tricicles motoritzats per visitar la ciutat de Barcelona.



Primer repte: els vehicles hem semblen realment ridículs.
Segon repte: es vol que les samarretes tinguin una doble funció. Corporatives per al personal de l’empresa però a la vegada atractives per als client ja que les volen vendre com a “merchandising”.

Començo el treball com sempre recopilant informació referent a l’empresa, publicitat, imatges, pàgina web, etc.
Conclusions, per mantenir la imatge de l’empresa faré que les samarretes siguin de color groc, i crearé una il·lustració apaïsada per al pit. En realitat serà a dos tintes (blanc i negre), però amb el groc de fons podré jugar com si fossin tres.
Tot hi que no deixo de pensar que el vehicle en qüestió és horrible, intento buscar-li el costat més estètic.
Desprès de donar-li moltes voltes, la vista frontal és la més “decent” del vehicle, potser de tant mirar-me-la fins hi tot li començo a trobar un cert atractiu... Així que realitzo els primers esbossos. La idea per a la il·lustració és combinar en la imatge una parella de nois que gaudeixen conduint el vehicle, amb al fons un “skyline” de Barcelona amb els edificis més emblemàtics.



M’agrada, a més l’empresa podrà aplicar fàcilment el mateix disseny corporatiu a altres ciutats, simplement canviant el “skyline” de fons. També crec que l’element del “skyline” de la ciutat pot ser un bon reclam per a que els turistes vulguin comprar la samarreta com a record.





Presento els esbossos, el client dona el “OK”, sembla que la cosa va ben encaminada, tan sols apunta 3 cosetes: que el vehicle ha de portar el número “1”. Que el vehicle ha de tenir ulls com si fos una mascota. I el més important, vol reduir el cost de les samarretes sigui com sigui.

La primera modificació no te cap problema, per la segona i la tercera... son un nou repte afegit. Així que començo a fer proves amb diferents ulls fins trobar l’expressió del vehicle més correcte. Paralelament, la solució a reduir costos és complexa, si elimino el color blanc aconseguiré reduir una tinta d’impressió i per tant tambè el preu. La samarreta perdrà una mica de vistositat però el client mana.

Segueixo treballant i fent proves, em dona la sensació que els personatges agafen massa protagonisme, resten importància al vehicle i a Barcelona, els dos conceptes que veritablement vull destacar. Així que decideixo fer només la silueta en negre dels personatges, com el “skyline”.


Ara millor, però encara li falta alguna cosa..., un sol vehicle em sembla pobre. Vull reforçar la sensació de diversió compartida així que faig proves a veure que tal queda incorporant tres vehicles en la il·lustració.



Potser massa, ho deixaré en dos. A més hem permet fer el "skyline" una mica més gran.



Finalment presento la il·lustració, el client està content així que podem dir que repte superat!

Il·lustració aplicada a les samarretes

Si t’ha agradat, potser també t’interessarà “Exemple de com dissenyar un cartell” que pots trobar en aquest mateix bloc a la secció de tutorials.





Si estàs interessat en el disseny gràfic, aquí tens el llistat de tutorials actual en el blog:

© Santi Roman Guimaraes, 2012

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com dibuixar un cos humà proporcionat (home) 1

Tipus de peus

Com crear una figura articulada

Com dibuixar un cos femení proporcionat (dona) 1

Com dibuixar un cap de front