La cadència



Últimament estic treballant un dels aspectes importants a l’hora de córrer descalç, és la cadència (número de passos per minut). Aquesta ha de ser alta si vols una gambada sua que redueixi l’impacte de les cames amb el terra i protegeixi de les lesions.

L’ideal és donar com a mínim 180 passes per minut (si contem els dos peus) o el que és el mateix, 90 passes per minut amb cada peu

La manera més senzilla per entrenar la cadència és sortir a córrer amb un metrònom. Els metrònoms són aparells que utilizen els músics per entre d'altres coses mantenir el ritme musical. L'aparell marca un ritme visualment amb una fletxa i també amb un so. Existeixen arxius mp3 amb el so dels metrònoms a diferents ritmes (van d’una cadència de 65 fins a 250!). Fàcilment trobaràs a la xarxa aquest arxius mp3 per descarregar, o aplicacions similars gratuïtes per al mòbil. Si més endavant els entrenaments amb el metrònom et resulten monòtons, sempre hi ha l’opció de buscar músiques que mantinguin ritmes alts i córrer al ritme de la música.

Aconseguir una cadència correcta porta el seu temps (jo estic en el procés). El principal truc és escurçar la gambada i trepitjar just sota el cos. També és important ser constant, segons diuen amb el temps la cadència surt sense pensar fins hi tot anant a poc a poc. Ànims i a provar-ho!

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Com dibuixar un cos humà proporcionat (home) 1

Tipus de peus

Com crear una figura articulada

Com dibuixar un cos femení proporcionat (dona) 1

Com dibuixar un cap de front