Córrer i pintar?


Només és un exemple, semblen activitats oposades, una requereix moviment, acció i es realitza a l’exterior en canvi l’altre és pausada, estàtica i generalment es realitza a dins d’una habitació.

Certament son activitats molt diferents que requereixen habilitats diferents. És possible que una mateixa persona li agradin aquestes dues activitats i les realitzi amb un cert nivell?

L’inconscient col·lectiu tendeix a generar “arquetips, com models prefixats que fan que el savi hagi de ser vell, l’artista hagi de ser bohemi, l'esportista hagi de ser maco, o que el cuiner hagi de ser gras.

La vida és molt més flexible i oberta a les possibilitats del que a vegades pensem

Els arquetips son miratges del passat, com barreres que limiten la diversitat. Clar que poden haver savis joves, artistes ordenats, esportistes lletjos o cuiners prims.

Però no només la societat crea “arquetips”, a nivell personal també construïm models idealitzats amb els quals ens volem identificar i reflectir. Quan ens allunyem d’ells creiem allunyar-nos de la nostra felicitat.

És important no deixar-se limitar per la moda, l’edat, el gènere, la cultura, la situació social, etc. i aconseguir desenvolupar-se autènticament lliure.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com dibuixar un cos humà proporcionat (home) 1

Tipus de peus

Com crear una figura articulada

Com dibuixar un cos femení proporcionat (dona) 1

Com dibuixar un cap de front