La llibreta generadora de personatges



Fa un temps vaig trobar una aplicació per Internet que permet en un moment crear retrats robot. Amb ella pots fer el teu propi retrat o el de qui vulguis.

Sempre és divertit inventar coses, avui t’explicaré com fer a casa una eina semblant que et permetrà crear infinitat de cares, es tracte de la “llibreta generadora de personatges”.

Bàsicament consisteix en una llibreta amb pàgines a diferents nivells, de manera que depenent de quines pàgines passes, vas combinant pentinats, ulls, nassos i boques, com en una mena de calidoscopi generador de cares sorprenents.

Et pot servir de suport en la creació de personatges per als teus dibuixos i còmics, o simplement com a divertiment

El material que necessites és molt bàsic (papers, llapis i retoladors), i has de seguir les següents passes:

Primer decideix la mida que vols que tingui, jo t’explicaré com construir una llibreta generadora de personatges petita (mida Din A6), però tu la pots fer més gran i espectacular.

1.- Plantilla: Sobre un full mida A6 (105 x 148 mm.), dibuixa l'esquema d’una cara (si tens dubtes pots seguir el tutorial “Com dibuixar un cap de front”). Després, com veus a la imatge, sobre la cara marca amb línies horitzontals les diferents parts (cap, ulls, nas i boca). Aquest dibuix serà la plantilla, i et servirà de referència per a construir la resta de cares.


2.- CaresTingues en compte d'utilitzar papers amb un cert gramatge. Col·loca sobre la plantilla un full A6 en blanc i dibuixa una cara prenent com a referència la plantilla (pots utilitzar una taula lluminosa). Has de mantenir la mida i situació de la cara (marges del paper, etc.). El pentinat, ulls, nas i boca, han de ser diferents, tenint en compte de mantenir cada part dins dels espais corresponents a cada franja de la plantilla (línies horitzontals).

Aquí pots veure alguns exemples de possibles cares, però tu crea les teves.






3.- Més cares: Repeteix el pas anterior realitzant noves cares. Quantes més facis i més diferents siguin, més ampli serà el ventall de personatges que crearà la teva"llibreta” i més divertit serà el resultat (t’aconsello un mínim de cinc).

4.- Enquadernar: Opcionalment  un cop tens totes les cares fetes, amb un paper de més gramatge, pots dissenyar una coberta i una contracoberta ben espectaculars (així la “llibreta” quedarà protegida).
Junta les cobertes i totes les pàgines amb les cares dibuixades i enquaderna-ho amb una espiral (si no disposes d’enquadernadora, pots portar-ho a qualsevol papereria on t’ho enquadernaran per un mòdic preu). Per què funcioni correctament la “llibreta generadora de personatges”, és important que col·loquis l’espiral en un dels costats llargs del format  A6.

5.- Tallar: Un cop enquadernat, amb un cúter i un regle talla totes les pàgines amb molt de compte (la coberta i la contracoberta no les has de tallar). Es tracte de tallar resseguint les línies horitzontals de la plantilla que separen cabell, ulls, nas i boca. Amb això ja tindràs tot a punt per fer funcionar la teva “llibreta generadora de personatges”!


Com pots veure, el funcionament és molt senzill, al passar pàgines, es combinen de forma lliure totes les parts de la cara de tots els personatges (pentinats, ulls, nassos, boques), creant noves cares totalment imprevisibles i sorprenents.

Prova a passar pàgines i diverteix-te amb els personatges que es generaran!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com dibuixar un cos humà proporcionat (home) 1

Tipus de peus

Com crear una figura articulada

Com dibuixar un cos femení proporcionat (dona) 1

Com dibuixar un cap de front