Esbós ràpid amb “Posemaniacs”




Un exercici molt interessant que pots fer per millorar l’agilitat a l’hora de dibuixar la figura humana es realitzar esbossos ràpids. Qualsevol moment i qualsevol model és bo, pots fer-los del natural o a partir d’una foto o dibuix. En això hi ha un espai web que et pot ajudar, es diu Posemaniacs. En ell trobaràs gran quantitat de models 3D en infinitat de posicions.

Dins l’espai web hi ha una secció molt útil que et mostra un model aleatori durant un temps determinat, es tracte de fer l’esbós en aquest temps. Pots escollir entre 90”, 60”, 45”, o uns breus 30” segons! Això t’obliga a ser ràpid i buscar l’essencial. No et preocupis molt per detallar, centrat en captar el moviment i encaixar correctament la figura amb les seves proporcions.

Sigues constant, si fas cinc minuts d’aquest exercici al dia, de seguida notaràs progressos. Inicialment pots començar sense la pressió del temps i a mida que notis que guanyes en agilitat pots provar amb 90” segons i anar poc a poc reduint el temps. El sistema és molt còmode d’utilitzar ja que permet posar el model a pantalla complerta i a més te un mode avançat en que les figures apareixen girades, això fa que no puguis utilitzar els automatismes que a vegades tenim per dibuixar certes parts del cos i hagis de dibuixar realment el que veus.

Els esbossos que veus els he fet amb el màxim de temps, 90” segons, i tinc que reconèixer que encara em queda molt per aprendre..., la majoria no em donava temps a acabar-los!


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com dibuixar un cos humà proporcionat (home) 1

Tipus de peus

Com crear una figura articulada

Com dibuixar un cos femení proporcionat (dona) 1

Com dibuixar un cap de front