Dibuixar amb lletres?



Les eines que tenim a l’abast per dibuixar son il·limitades, o més ben dit limitades només pels límits de la nostra imaginació. Una vegada em trobava a la platja amb ganes de dibuixar i unes pedres em van fer el servei. Tot pot ser útil pel fet creatiu.

Un bon exemple és també aquest espai web que proposa una petita eina compositiva molt original, ja que permet utilitzar lletres per dibuixar. Es diu ROBOTYPE, i és un compositor tipogràfic amb el que pots jugar amb les lletres com elements gràfics, explorant cada una com si fossin formes. Es poden fer més grans o més petites, girar-les en totes direccions, fins i tot invertir-les, és molt divertit.


Primer escull el tipus de lletra més adient, pensa quines lletres et permetran realitzar el dibuix que tens en ment i endavant. Un cop finalitzat, si cliques el botó “listo” el teu dibuix quedarà guardat a la galeria pública per què el pugui veure tothom.


Si vols inspirar-te pots mirar el conte interactiu “El espantapájaros X” o consultar la galeria de treballs realitzats per altres persones.

És un interessant exercici que queda en un punt entremig entre el disseny gràfic i la il·lustració però que ajuda a obrir la ment.




Més exercicis i complements sobre dibuix que també pots trobar al blog:

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com dibuixar un cos humà proporcionat (home) 1

Tipus de peus

Com crear una figura articulada

Com dibuixar un cos femení proporcionat (dona) 1

Com dibuixar un cap de front