Diferencies entre el cos d'una dona i un home


Físicament homes i dones som diferents. En aquest tutorial podràs conèixer quines son aquestes diferències clau a l’hora de dibuixar un home o una dona.




Les diferències entre homes i dones comencen en la genètica i van més enllà de les diferències anatòmiques, és curiós observar diferencies d’actitud, d’aprenentatge, de creixement, de salut, d’habilitats, i com aquestes es poden veure reforçades o no durant la infància per l’educació i l’exemple d’un model. En conjunt em sembla que la suma de diferències no dona com a resultat una superioritat d’un dels sexes, si no que es complementen i poden ser enriquidores per a les dues parts. A la fi, tant iguals i tant diferents.

Encara que al teu voltant trobaràs excepcions en tots els sentits, en general a nivell físic hi han clares diferències entre homes i dones. Els homes son una mica més alts, tenen més pes, més capacitat pulmonar i més massa muscular, però anem per parts:


L’home acostuma a ser més alt que la dona. No vol dir que sigui més allargat, al igual que la dona manté la proporció de set caps i mig (pots consultar en aquest mateix blog els tutorials: Com dibuixar un cos humà proporcionat o Com dibuixar un cos femení proporcionat). El que passa és que el cap de la dona és lleugerament més petit, lògicament això dona una alçada més reduïda.




Com a norma general dibuixa la dona amb formes més arrodonides que l’home. El coll de la dona és més prim. Les espatlles de la dona son igual o menys amples que els seus malucs, en canvi l’home te les espatlles més amples que els seus malucs. Els braços de l’home en repòs estan més arquejats que els de la dona. Els pits de la dona al igual que el melic queden una mica més a baix que en el cas de l’home. El centre geomètric del cos coincideix en el pubis en els dos sexes. La dona te les cuixes més tornejades i els genolls més fins que l’home. Els peus de l’home son més grans i amples que els de la dona.




De perfil l’angle entre l’eix vertical i el pit en la dona és menor de 40º, en canvi en l’home ha de ser igual o major de 40º. En la dona, la l’ínia imaginaria que uneix l’espatlla i el cul és lleugerament inclinada, en canvi en l’home és totalment vertical. Les cames de la dona estan més aplomades i en l’home estan lleugerament inclinades endavant.

Aquí tens una taula resum amb les diferències bàsiques que has de tenir en compte a l’hora de dibuixar una home o una dona:


Taula de diferències físiques entre home i dona


HOME
DONA



GENERAL
Formes més anguloses
(més musculat)
Formes més arrodonides
TALLA
Una mica més alt
Una mica més baixa




DE FRONT
COLL
Més gruixut
Més prim
ESPATLLES
Més amples que els malucs
(dos caps amplada)
Menys amples o igual
que els malucs
BRAÇOS
Més arquejats
poc arquejats
MANS
Més grans i amples
Més fines
PIT
En la setena línia començant
per baix
Una mica més a baix
de la setena línia començant
per baix (amplada d’un cap)
MELIC
En la sisena línia començant per baix (centre auri)
Una mica més a baix
de la sisena línia (centre auri)
CINTURA

Amplada d’un cap
MALUCS
Més estrets que les espatlles
Igual o més amples
que les espatlles
PUBIS
Centre geomètric
Centre geomètric
CAMES
Més musculades
Suaus i tornejades
GENOLLS

Prims i arrodonits
PEUS
Més grans i amples
Lleugerament més petits i estrets




DE PERFIL

L’angle entre l’eix vertical i el pit
igual o major de 40º
L’angle entre l’eix vertical i el pit Menor de 40º

La l’ínia que uneix l’espatlla,
el cul i el panxell és vertical
La l’ínia que uneix l’espatlla i
el cul és inclinada


Pubis, clara forma de mongeta

Cames lleugerament
inclinades endavant
Cames més aplomades


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com dibuixar un cos humà proporcionat (home) 1

Tipus de peus

Com crear una figura articulada

Com dibuixar un cos femení proporcionat (dona) 1

Com dibuixar un cap de front