Com dibuixar un cap de dona de perfil

Tutorials by SANTI ROMAN













Aprèn a dibuixar un cap de dona de perfil de manera senzilla

Entre la cara dels homes i de les dones hi han clares diferències






Home
Dona
    Predomini de línies rectes
    Predomini de línies suaus i corbes
    Entrades al naixement del cabell
    Cap una mica més petit que el de l'home
    Celles gruixudes
    Celles lleugerament altes i més llargues i fines
    Pestanyes curtes
    Ulls de igual mida als de l'home
    (semblen més grans al ser el cap més petit)
    Nas recte i tirant a gran
    Pestanyes més llargues
    Mandíbules marcades
    Nas petit
    Boca ample
    Boca amb llavis carnosos


1 Dibuixa una estructura rectangular
Primer de tot dibuixa, sense prémer gaire (per poder esborrar posteriorment), una serie de línies que t’ajudaran a posicionar correctament cada element, comencem:

Si et fixes en qualsevol cap de perfil veuràs que el podries encaixar en un rectangle pràcticament quadrat (lleugerament vertical).
Partim d'una quadrícula de 2 parts d'ample per 3,5 parts d'alt. Agafa com a mòdul base de la quadrícula un rectangle apaïsat que s’acosti molt a la Proporció Àuria. Per exemple el pots fer de 6 cm d’ample per 4 cm d’alt, i et sortirà una quadrícula total de 12 x 14 cm. Dona-li la mida que tu vulguis, però l’important és que segueixis aquesta proporció. Si et fixes en la figura 1, veuràs exactament com es construeix:

En sentit vertical està format per 3 mòduls i mig, deixant el mig a la part de d’alt (línies de color verd).
En sentit horitzontal, està format per dos mòduls.

Figura 1

A continuació com es mostra a la figura 2, divideix per la meitat verticalment el mòdul que queda més a l’esquerra (línia de color vermell). De les dues parts que obtenim, de nou la meitat de l’esquerra divideix-la en dues parts iguals (línia de color taronja). Marca suaument també la meitat horitzontal de la quadrícula general, molt important per posteriorment poder situar correctament l’ull.

Amb això ja tens totes les referències necessàries per poder començar a situar cada element de la cara.

Figura 2


2 Dibuixa un cercle
Amb compàs o a mà alçada, dibuixa un cercle contingut en el rectangle, amb el centre situat en la segona línia verda començant per baix. Aquest cercle et situa tot el que seria l’estructura del crani. Recorda encara no prémer gaire (figura 3).

Figura 3


3 Dibuixa l’ull
A la figura 4, veuràs que per situar correctament l’ull, has de posicionar-lo en la línia que divideix la cara per la meitat horitzontalment. La profunditat de l’ull i la mida ve donat per les dues línies verticals que has fet anteriorment de color taronja i vermell.

Col·loca la cella començant per baix, a partir de la segona línia horitzontal de color verd (una mica més amunt de la meitat de la cara).

Figura 4


4 Dibuixa el nas
Observa la figura 5, l’espai vertical que queda entre les celles i la barbeta està partit en dos (començant per baix, la primera línia horitzontal de color verd), doncs aquesta línia et marca la part inferior del nas. Com veus, fes que la punta del nas sobresurti lleugerament del rectangle general.

Figura 5


5 Dibuixa la boca
Si parteixes horitzontalment l’espai que queda entre el final del nas i la barbeta obtindràs la posició exacte del final del llavi inferior. Fixe’t que l’amplada de la boca vista de perfil arriba quasi a la prolongació vertical dels ulls.
Per sota la boca fes que la barbeta arribi fins la part inferior del rectangle general, més o menys coincidint amb la línia taronja (figura 6).

Figura 6


6 Dibuixa l'orella
L'orella va des de la línia de les celles fins a la del nas i situada a la dreta de la meitat vertical del rectangle general. (figura 7).

Figura 7


7 Dibuixa el cabell
La línia superior de color verd, marca el naixement del cabell. Recorda que el final del crani no te perquè coincidir amb el final del cabell, ja que el cabell depenent de l’allargada i el pentinat pot tenir un cert volum (figura 8).

Figura 8


I ja està!, si has seguit els passos correctament en aquests moments has d’estar admirant una cap de dona de perfil ideal. A partir d’aquí ja tens posicionat tots els elements de la cara correctament, només has d’anar detallant cada part amb el teu propi estil.



Recorda com a resum, que les característiques d'una cara de dona son:

  • Predomini de línies suaus i corbes
  • Cap una mica més petit que el de l'home
  • Celles lleugerament altes i més llargues i fines
  • Ulls de igual mida als de l'home (semblen més grans al ser el cap més petit)
  • Pestanyes més llargues
  • Nas petit
  • Boca amb llavis carnosos

Si vols pots complementar aquest tutorial amb el tutorial que trobaràs en aquest mateix blog sobre "Com dibuixar un cap de dona de front", ja que tindràs l’oportunitat de veure les coincidències de les línies horitzontals del cabell, els ulls, el nas, la boca i la barbeta. T’ajudarà a entendre millor com mantenir les proporcions d’una cara quant la vulguis dibuixar en diferents perspectives.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com dibuixar un cos humà proporcionat (home) 1

Tipus de peus

Com crear una figura articulada

Com dibuixar un cos femení proporcionat (dona) 1

Com dibuixar un cap de front