Dibuix d’un cap de tres quarts (home)




Segur que alguna vegada al voler dibuixar un cap de tres quarts, hauràs descobert que te una mica més de dificultat que dibuixar una cara totalment de front o totalment de perfil. El següent tutorial pretén donar-te recursos per què aquesta tasca sigui una mica més fàcil, comencem:


1 El cercle
Sense prémer gaire dibuixa un cercle, aquest serà el volum general del cap. Marca sobre el cercle els diàmetres vertical i horitzontal.



2 L’esfera
El següent pas és transformar el cercle en una esfera. Tenint en compte la direcció cap on vols que quedi la cara, marca un perímetre vertical de l’esfera de manera que passi per la mitat del radi horitzontal del cercle (línia vermella). Aquesta línia correspon a l’eix de la cara. Després senyala suaument amb una línia vertical la mitat de l’altre radi horitzontal (línia verda), que correspondrà al final de la mandíbula i principi de l’orella.



Tenint en compte les proporcions divideix el radi vertical inferior en tres parts (cada part equivaldrà a l’amplada d’un ull), i afegeix una part més (on quedarà la barbeta). Ara prolonga la línia vermella fins aquesta marca.



3 L’encaix de les parts
Senyala suaument on quedarà situada cada part, ulls, nas, boca, orelles, etc. Recorda que:

  • Les celles, coincideixen amb el diàmetre horitzontal del cercle.
  • Els ulls, en el primer terç de les tres parts que hem fet del radi vertical inferior, amb una separació entre ells igual a un ull, tenint en compte també que un dels ulls serà una mica més petit que l’altre al estar més allunyat.
  • El nas, arriba fins a la mitat de la distància existent entre les celles i la barbeta.
  • La boca, la seva base queda en el punt entremig entre el final del nas i la barbeta. Tingues en compte que donada la perspectiva, un costat de la boca serà més curt que l’altre.
  •  L’orella, amb una mida igual a la distància entre les celles i nas, quedarà a partir de la línia verda.
  •  El cabell, neix a una distància de les celles igual a l’espai celles/punta del nas que a la vegada és igual a punta del nas/barbeta.

si tens dubtes amb les proporcions pots consultar els tutorials: “Com dibuixar un cap de front (home)” ó “Com dibuixar un cap de front (dona)”.



5 Els detalls
Per la silueta de la cara fes una corba que vagi de l’ull fins a l’alçada del nas, serà el pòmul. Uneix-la amb una segona contra-corba que vagi del nas fins a la base de la boca i connecti amb la barbeta. La mandíbula neix a la base de l’orella (línia verda), coincidint en alçada amb la punta del nas.
Un cop tens clar on queda situada cada part pots anar ajustant els detalls fins aconseguir el dibuix final. Amb l’experiència veuràs que pots simplificar els passos o fins hi tot saltar-te algun.



Espero que aquest tutorial t’hagi resultat útil. Si estàs interessat en aprendre més sobre dibuix, aquí tens el llistat de tutorials actual:




© Santi Roman Guimaraes, 2012

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Com dibuixar un cos humà proporcionat (home) 1

Tipus de peus

Com crear una figura articulada

Com dibuixar un cos femení proporcionat (dona) 1

Com dibuixar un cap de front